15125926194_e7b9d133aa_h

Irénke Meekma

Irénke Meekma (1961) werkt sinds 2000 bij Bakker Barendrecht en is Algemeen Directeur. Bakker Barendrecht is een van de grootste groente- en fruitbedrijven van Nederland. Ze werken al decennialang als serviceprovider voor een toonaangevende Nederlandse supermarktketen. In de industrie werken ze samen met één belangrijke afnemer, een topproducent van vers gesneden, panklare groenten en fruit. Daarnaast heeft Bakker Barendrecht een aantal geselecteerde exportklanten.

Bakker Barendrecht verwerkt meer dan 1.250 ton groenten en fruit op een dag. Dat is meer dan 70 miljoen kratten per jaar. Naast de activiteiten in Nederland is er een vestiging in Tsjechië. Bakker werd opgericht in 1930. Sinds 2005 zijn ze onderdeel van de UNIVEG-groep. De UNIVEG-groep is met name actief in groenten en fruit, maar ook in bloemen en planten, kant-en-klare salades en transport en logistiek. UNIVEG beschikt over vestigingen op alle continenten en heeft wereldwijd 8.000 medewerkers.

Bakker Barendrecht sourcet zijn producten van vaste telers in binnen- en buitenland onder het motto ‘Dichtbij als het kan, veraf als het moet’. Het samenwerkingsmodel met klant en teler kenmerkt zich door een vraag-gestuurde, efficiënt ingerichte keten, waarin langdurige, duurzame samenwerking hoog in het vaandel staat. Irénke Meekma zegt het zo: ‘We laten telen wat we gaan verkopen door leveringsprogramma’s af te spreken met vaste telers. Daardoor weten we ook precies waar onze producten vandaan komen.’